Eduskuntavaaliehdokkaat 2019

Tanja Aidanjuuri- Vestala

 

Niilo Kärki

 

Eija Liinakoski

 

Kai-Ari Lundell, 63

Luokanopettaja, kaupunginvaltuutettu

 

Koulutus kuntoon

Lapsille on taattava turvallinen koulupolku. Ei saa kiusata. Osaamisen tason pudotus on pysäytettävä. Laadukas kouluruokailu on helmi. Koulutuksen rahoituksesta on pidettävä huolta.

Arvokas vanhuus

Alimmat eläkkeet on nostettava ylös. Työeläkkeiden indeksikorotukset on palautettava. Takuueläke on myönnettävä myös yrittäjille. Vanhustenhoito on saatava kuntoon.

Äijäremontti

Miehet on kutsuttava kymmenen vuoden väliajoin kattaviin terveystarkastuksiin, sillä miehetkin ovat ihmisiä.

 

Päätä pidempi!

Olen eläkkeellä oleva luokanopettaja, mutta teen jatkuvasti sijaisuuksia Lounais-Vantaan kouluissa. Tuntuma kouluun säilyy. Olen toiminut myös Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n valtuutettuna. Olen Vuoden Luokanopettaja 2013.

Olen Vantaan kaupunginvaltuutettu sekä opetuslautakunnan ja sisäilma-asiainneuvottelukunnan jäsen. Olen tarkastuslautakunnan varajäsen.

Olen myös Opetushallituksen johtokunnan varajäsen.

Lasten ja nuorten koripallo on lähellä sydäntäni, olen ollut pitkään mukana vantaalaisen koripalloseura PuHu junioreiden hallituksessa.

Kirjoittelen blogeja, pelaan tennistä, kesällä mökkeilen, matkustelen paljon. Luen.

Minua ärsyttää yhteiskunnallinen epätasa-arvo. Olen ehdottomasti pienen ihmiselle puolella.

Koulutuksellinen tasa-arvo on tärkeää. Kaikille lapsille ja nuorille on annettava yhtäläisen hyvät eväät tulevaisuutta varten. Peruskoulu sekä laadukas ja maksuton kouluruokailu ovat hyviä asioita.

Vanhusten asema huolettaa minua. Monen vanhuksen toimeentulo on vaikeaa. Alimpia eläkkeitä on korotettava rutkasti.

Osa vanhuksista on jätetty heitteille, kaikki eivät osaa enää huolehtia itsestään. Pitäisi kehittää kontrollijärjestelmä, jokaisen kotona asuvan vanhuksen luona olisi käytävä kerran viikossa katsomassa, kuinka menee. Muutenkin vanhusten hoitoa on kehitettävä.

Yhteiskunta, joka ei arvosta vanhuksiaan, ei ole minkään arvoinen. Kaikilla pitäisi olla mahdollisuus ikääntyä arvokkaasti.

Olen aina ihmetellyt, miksi miehiä ei kutsuta säännöllisesti terveystarkastuksiin. Miehet menevät usein lääkäriin, kun on jo lähes myöhäistä. Tarvitaan äijäremontti.

Oman kansan asiat ensin kuntoon.

Se on oikein.

Päätä pidempi.

Äänestä Lundell eduskuntaan.

 

Kirsi Mäkilaine

 

Mika Niikko

 

 

Juha Simonen