Auvinen haluaa Tuomelan kouluasian suoraan valtuustokäsittelyyn – kasassa 20 nimen lista

Timo Auvinen ja Vantaan Perussuomalaiset taistelevat Tuomelan koulun säilymisen puolesta. Tuomelan koulu on lakkauslistalla, vaikka Hämeenkylän alueella oppilaita riittää, ja koko ajan alueelle rakennetaan lisää asuntoja.

Nyt Vantaan Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Timo Auvinen vaatii:

–Koska kuntalaisaloite on osoitettu kaupunginvaltuustolle ja koska aloitteen allekirjoittaneiden kaupunkilaisten joukko on huomattavan suuri, valtuuston tulee käsitellä tämä poliittista harkintaa edellyttävä asia erillisenä asiana. (Vantaan Sanomat)

Kaupunginvaltuusto käyttää kaupungin ylintä valtaa.

Vantaan Sanomien artikkeliin pääsee klikkaamalla kuvan alla olevaa linkkiä.

 

shapeimage_2

Toisin kuin monet muut koulurakennukset, Tuomelan koulurakennus on terve. Asian huomasi myös Vantaan Perussuomalaisten 1 vpj Kai-Ari Lundell työskennellessään siellä opettajana, kun Tuomelan koulu toimi Pähkinärinteen koulun kuudensien luokkien väistökouluna: Terve koulu on.

 

29.8. Vantaan Sanomat

Auvinen haluaa Tuomelan kouluasian suoraan valtuustokäsittelyyn – kasassa 20 nimen lista

Vantaan perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Timo Auvinen vaatii valtuuston kokoon kutsumista Tuomelan koulun lakkautusta koskevassa kiistassa.

Hän on saanut tuekseen 20 valtuutettua. Kuntalain perusteella kyseessä on riittävä määrä.

Kiistan keskiössä on yli 5 000 nimeä käsittävä kuntalaisaloite, joka alun perin on osoitettu kaupungin valtuuston käsiteltäväksi.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina, että Tuomelan koulua koskevien, laajaa kannatusta saaneita kuntalaisaloitteita koskeva toimivalta määrittyy muun muassa johtosääntöjen perusteella.

Kirjoitettu 29.8.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa