Ei lisävirkoja maahanmuuttopalveluihin!

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittely maanantaina 16.2.2016 uusien virkojen perustamista perhepalveluiden maahanmuuttajapalveluihin. Perussuomalaiset eivät voineet hyväksyä tätä esitystä.

Uusien virkojen tarve perustuu ”arvioituun asiakasmäärän kasvuun”, ja kustannukset ovat lähes 500.000 euroa. Tällaista lisämäärärahaa ei ole koskaan myönnetty sosiaali- ja terveystoimen henkilöstön palkkaukseen, toteaa valtuustoryhmän 2. varapuheenjohtaja Juha Malmi lautakunnan kokouksen jälkeen.

Malmi edustaa perussuomalaisia lautakunnassa yhdessä Teijo Kakon ja Pirjo Vileniuksen kanssa.

Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesosen esitykseen perustuva päätösesitys lisäsi virkoja reippaasti. Nyt perustetaan kaksi sosiaalityöntekijän virkaa, yksi johtavan sosiaalityöntekijaän virkaa, kaksi sosiaaliohjaajan virkaa ja yksi etuuskäsittelijän virka. Lisäksi perustetaan yksi sosiaaliohjaajan virka 50 % työajalla. Perussuomalaisten parissa on ihmetelty sitä miten samanaikaisesti tehdään merkittäviä leikkauksia mm. omaishoitajien tukeen. Kaupungin talousarviossa ei myöskään ole lisättänynä määrärahaa tätä varten, joten jostakin se raha otetaan.

Perussuomalaisten sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenet äänestyttivät virkojen perustamisen ja jäivät yksin. Kun käsiteltiin omaishoidontuen myöntämisperusteiden tarkistamista, niin tukea tuli myös muualta, mutta hyvin vähän.

Tämä on selkeä arvovalinta Vantaan kaupungilta ja muilta puolueilta. Vain perussuomalaiset ymmärtävät kritisoida maahanmuuttoon käytettyjä resursseja, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Johannes Nieminen. Hän myös korostaa, että Suomi ja koko Eurooppa painii massiivisen turvapaikanhakija-aallon kanssa. Arvioiden mukaan kolmasosa saa turvapaikan eli pakolaisstatuksen. On selvää, että kuntien kustannukset nousevat. Nyt pitää osata järkeistää asioita ja tehdä oikeita arvovalintoja.

Perussuomalaiset pitävät asiaa jatkossakin esillä eivätkä hyväksy olemassa olevien hyvien tarpeellisten palvelujen leikkauksia maahanmuuton varjolla. Jos leikkauksia tehdään, niin lähtökohta pitää olla Vantaan talouden tasapainottaminen, ja silloin kohdistus pitää tehdä oikein.

Kirjoitettu 16.2.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa