Lehdistötiedote 29.11.2021

Tänään 29.11.2021 on Helsingin Sanomat uutisoinut, että Perussuomalaiset aikovat esittää leikkauksia kaikkiin budjettiluokkiin. Tämä uutinen ei ole sisällöltään oikeanlainen. Esitämme merkittäviä leikkauksia ainoastaan sellaisiin avustuksiin, jotka ovat mm. poliittisia sekä ideologisia.

Perussuomalaiset ovat pyytäneet lukuisia kertoja virkamiehiltä listausta toimialojen avustuksista. Näitä selvityksiä emme ole saaneet. Tänään käytävissä budjettineuvotteluissa esitämme tarkennusta vaatimuksiimme.

Helsingin Sanomien esittämät leikkaukset yksityistieavustuksiin, koululaisten iltapäiväkerhotoimintaan, sijaishuollon avohuollon tukitoimiin, asunnottomien asumispalveluihin, kierrätyskeskuksen määrärahaan sekä musiikkiopiston vähävaraisille eivät kuulu leikkauksien piiriin.

Emmekä esitä leikkauksia myöskään lakisääteisiin palveluihin, kuten työmarkkinatuen kuntaosuuteen, varhaiskasvatuksen kotihoitoon ja yksityisen hoidon tukiin sekä Vantaan hammashoidon määrärahoihin. Laikkaukset eivät kohdistu myöskään väitettyihin vanhus- ja vammaispalveluiden omaishoidon tukeen ja omaishoitajien vapaapäiviin.

Kirjoitettu 29.11.2021

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa