Myyrmäen Hissikentän meluhaittojen ratkaiseminen

Myyrmäen urheilutalon takana sijaitseva jalkapallokenttä, päivisin Vantaan Jalkapalloseuran käytössä oleva ns. Hissikenttä, aiheuttaa öisin harmia naapuriston asukkaiden keskuudessa. Kenttä sijaitsee keskellä asutusta.

Aloitteen tekijöihin on moneen kertaan otettu yhteyttä, koska naapuriston asukkaat eivät saa yöllä unta. Kun kenttä on illalla suljettu, kentälle on luvatta tunkeuduttu pelaamaan jalkapalloa yötä myöten ja aiheutettu melua metelöimällä sekä kovaäänistä musiikkia soittamalla.

Aloitteen tekijät ovat ottaneet yhteyttä kaupungin työntekijöihin ja heidän esimiehiinsä, jotta asia saataisiin korjattua. Myös poliisipartiot ovat käyneet kentällä moneen kertaan, mutta partion lähdettyä häiritsijät ovat tulleet kentälle heti takaisin.

Ongelma on, että kenttä on aidattu kunnolla vain osittain. Kentän toisessa päädyssä on matala aita, jonka yli pääsee niin, että heilahtaa. Koko kenttä on aidattava kunnollisella, korkealla aidalla. Verkkoaitaa on turha rakentaa, koska ne revitään aina rikki.

Alueelle pitää asentaa valvontakamera, jolla on ennaltaehkäisevä vaikutus. Poliisien resurssit ovat pienet ja heillä on tärkeämpääkin tekemistä kuin yhden kentän valvonta.

Voidaan myös harkita esim. nuorisotoimen ja urheiluseurojen välistä yhteistyötä. Pojat pois kaduilta -malli on yhä relevantti, poikia voidaan houkutella urheiluseuratoimintaan.

Yöfutis yökoriksen tapaan on täysin mahdollista toteuttaa myös Myyrmäessä, sillä Myyrmäen urheilupuistoon on rakennettu hieno jalkapallohäkki, joka sijaitsee kaukana asutuksesta. Kovaääninen musiikkikaan ei häiritse ketään.

Myyrmäen Hissikentän viereisten kerrostalojen asukkaiden on saatava nukkua rauhassa. Yölepo on ihmisen perusoikeus.

15.11.2021 Kai-Ari Lundell ja Juha Suoniemi

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa