Selvitys kaupungin puolueilta vuokrattujen tilojen vuokrausperusteista

Perustelut

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Vantaan kaupunki on vuokrannut poliittisten puolueiden – sosiaalidemokraattien ja kokoomuksen – tiloja käyttöönsä virkamiespäätöksellä. Kaupungilla on samaan aikaan käyttämättömänä tiloja noin 20 000 neliötä. Tikkurilassa olevan kaupungintalon saneeraustarve on ollut tiedossa jo vuosia. Kuitenkaan omia tiloja ei ole kunnostettu työntekijöiden ns. väistötiloiksi, vaan tiloja on vuokrattu sosiaalidemokraattiselta yhdistykseltä Korsosta.

Kaupungin asukkaat ovat esittäneet pelkonsa siitä, että tilojen vuokraamiseen poliittisilta puolueilta voisi liittyä puolueellisuutta, ylihinnoittelua tai jopa suoranaista korruptiota. Kansalaisten pelot väärinkäytöksistä Vantaalla tulee osoittaa turhiksi. Vantaan kaupungin tulee noudattaa avointa tiedotuspolitiikkaa ja antaa selvitys puolueilta vuokraamiensa tilojen vuokrausperusteista.

Edellä olevan perusteella esitämme,

että Vantaan kaupunki antaa perusteellisen selvityksen, josta ilmenee millä perusteilla kaupunki on vuokrannut puolueiden tiloja käyttöönsä. Selvityksessä tulisi mm. ilmetä puolueilta vuokrattujen tilojen määrä, kunto, neliövuokrat ja vuokra-aika, tarjouspyyntöjen sisältö, keiltä tarjoukset vuokrattavista tiloista on pyydetty sekä päätöksentekomenettely

Vantaalla maaliskuun 4. päivänä 2010
Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa